Spain is us La Guerra Civil española en el cine del Popular Front (1936-1939) - García López, Sonia (Història, 2013)
La Guerra Civil española aconteció en un momento clave para la configuración de un nuevo orden geopolítico. A su rápida internacionalización vinieron a contribuir, en el terreno de la cultura audiovisual, una serie de innovaciones tecnológicas que agilizaron la producción, distribución y, en numerosos casos, reelaboración a escala global de fotografías, noticiarios, películas de ficción y documentales. Productos destinados no solo a informar sobre el desarrollo del conflicto sino, sobre todo, a promover la toma de posición a favor de uno u otro bando por parte del público. Este libro aborda las políticas de representación cinematográfica emprendidas por un sector específico e influyente en la sociedad estadounidense de la época: el Popular Front.@La Guerra Civil espanyola va esdevenir en un moment clau per a la configuració d'un nou ordre geopolític. A la seua ràpida internacionalització van vindre a contribuir, en el terreny de la cultura audiovisual, una sèrie d'innovacions tecnològiques que van agilitar la producció, distribució i, en nombrosos casos, reelaboració a escala global de fotografies, noticiaris, pel·lícules de ficció i documentals. Productes destinats no solament a informar sobre el desenvolupament del conflicte sinó, sobretot, a promoure la presa de posició a favor d'un o un altre bàndol per part del públic. Aquest llibre aborda les polítiques de representació cinematogràfica empreses per un sector específic i influent en la societat nord-americana de l'època, marcada per la Depressió i el radicalisme: les forces progressistes agrupades entorn del Popular Front.