Parting the Mormon Veil Phyllis Barber's Writing - Chaparro Sanz, Ángel (Biblioteca Javier Coy d'estudis Nord-Americans, 2013)
"Este libro supone una invitación para descubrir la cultura y la literatura mormonas desde una perspectiva muy personal, así como un viaje fascinante al territorio literario de Phyllis Barber, una vasta extensión de un terreno físico y emocional donde los límites se entrecruzan y el tiempo teje nidos que trascienden la narrativa. Ángel Chaparro analiza el proyecto social y cultural de la ficción y las autobiografías de Phyllis Barber; examina la influencia de la cultura mormona, del paisaje del Oeste americano y de los acontecimientos históricos en su escritura; y trata de anticipar el espacio que sus libros ocupan en el desarrollo en curso de la literatura mormona y de la cultura del Oeste americano. Este original análisis va precedido de una historia de La Iglesia de Jesucristo de los Santos de los Últimos Días.@Aquest llibre suposa una invitació per a descobrir la cultura i la literatura mormones des d'una perspectiva molt personal, així com un viatge fascinant al territori literari de Phyllis Barber, una vasta extensió d'un terreny físic i emocional on els límits s'entrecreuen i el temps teix nius que transcendeixen la narrativa. Ángel Chaparro analitza el projecte social i cultural de la ficció i les autobiografies de Phyllis Barber; examina la influència de la cultura mormona, del paisatge de l'Oest americà i dels esdeveniments històrics en la seua escriptura; i tracta d'anticipar l'espai que els seus llibres ocupen en el desenvolupament en curs de la literatura mormona i de la cultura de l'Oest americà. Aquesta original anàlisi va precedit d'una història de l'Església de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies."