Chile 73 Memoria, impactos y perspectivas - Varios autores (Història, 2014)
El mundo ha cambiado mucho en los últimos cuarenta años, y Chile también. La dictadura acabó gracias a la ciudadanía que dijo No al intento del régimen de alargarse en el tiempo con el aval popular. Chile recuperó la democracia no sin dificultades desde los inicios de la década de los noventa del siglo pasado, y se han sucedido gobiernos que han ido mejorando tanto la calidad democrática del sistema político como, en general, las condiciones de vida de la ciudadanía, si bien todavía son perceptibles importantes desigualdades así como el desencanto que camina en paralelo a los logros macroeconómicos. Esta falta de avances sociales y la ausencia de una democratización más profunda son el combustible de un malestar que lleva una y otra vez al 73: allí se acabó la utopía y la voluntad de transformación. Este libro se refiere a Chile, a la historia y la memoria del Chile de 1973.@El món ha canviat molt en els últims quaranta anys, i Xile també. La dictadura va acabar gràcies a la ciutadania que va dir No a l'intent del règim d'allargar-se en el temps amb l'aval popular. Xile va recuperar la democràcia no sense dificultats des dels inicis de la dècada dels noranta del segle passat, i s'han succeït governs que han anat millorant tant la qualitat democràtica del sistema polític com, en general, les condicions de vida de la ciutadania, si ben encara són perceptibles importants desigualtats així com el desencantament que camina en paral·lel als assoliments macroeconòmics. Aquesta falta d'avanços socials i l'absència d'una democratització més profunda són el combustible d'un malestar que porta una vegada i una altra al 73: allí es va acabar la utopia i la voluntat de transformació. Aquest llibre es refereix a Xile, a la història i la memòria del Xile de 1973.