La Escuela Francesa de Socioantropología Entre disciplina científica y compromiso social - Juan, Salvador (Prismas, 2014)
Este volumen aborda la historia intelectual o sociológica de la Escuela Francesa de Socioantropología más allá de la cronología, subrayando la elaboración colectiva de un pensamiento, una manera de enfocar el mundo social y los hechos aplicable ayer como hoy. Una aproximación a la obra y la irradiación de autores como Durkheim, Mauss, Simiand o Halbwachs, Balandier, Gurvitch, Duvignaud o Dominique Schnapper, a creaciones como ?L?Année sociologique?, a una aventura intelectual, y a hondas repercusiones sociales y políticas que han dejado una impronta inconfundible en la Francia contemporánea. En este libro se reconstruyen los orígenes intelectuales, la génesis y el desarrollo hasta sus prolongaciones actuales, de una corriente de pensamiento e investigación social determinante en la sociología francesa y, por ende, europea.@Aquest volum aborda la història intel·lectual o sociològica de l'Escola Francesa de Socioantropologia més enllà de la cronologia, subratllant l'elaboració col·lectiva d'un pensament, una manera d'enfocar el món social i els fets aplicable tant ahir com a avui. Una aproximació a l'obra i la irradiació d'autors com Durkheim, Mauss, Simiand o Halbwachs, Balandier, Gurvitch, Duvignaud o Dominique Schnapper, a creacions com a ?L?Année sociologique?, a una aventura intel·lectual i a profundes repercussions socials i polítiques que han deixat una empremta inconfusible en la França contemporània. En aquest llibre es reconstrueixen els orígens intel·lectuals, la gènesi i el desenvolupament fins a les seues prolongacions actuals, d'un corrent de pensament i recerca social determinant en la sociologia francesa i, per tant, europea.