Viaje de ida Memorias políticas. 1977-2007 - Pérez Casado, Ricard (Fora de Col·lecció, 2014)
Ricard Pérez Casado no es solo el alcalde que impulsó, recién estrenada la democracia, la renovación urbana de la ciudad, el de la Valencia de la democracia y la autonomía, del impulso urbano y de la ilusión colectiva. Es también y sobre todo un intelectual comprometido, un analista, un estudioso de la política y el urbanismo. Hombre de convicciones y de amplia trayectoria pública, reivindica su legado frente a la obscenidad del olvido o la difamación, y detalla en estas páginas las claves de su hacer en tantos episodios políticos y profesionales, que arrancan de las dificultades de una posguerra hosca, en un hogar de republicanos derrotados, y culminan en una trayectoria pública relevante, en València, Mostar, Madrid y el Congreso de los Diputados o Barcelona. En tiempos de descrédito de la política, el testimonio de Ricard Pérez Casado cobra una especial significación.@Ricard Pérez Casado no és només l'alcalde que va impulsa acabada d'estrenar la democràcia, la renovació urbana de la ciutat, el de la València de la democràcia i l'autonomia, de l'impuls urbà i de la il·lusió col·lectiva. És també i sobretot un intel·lectual compromès, un analista, un estudiós de la política i l'urbanisme. Home de conviccions i d'àmplia trajectòria pública, reivindica el seu llegat davant de l'obscenitat de l'oblit o la difamació, i detalla en aquestes pàgines les claus de la seua manera de fer en tants episodis polítics i professionals, que arranquen de les dificultats d'una postguerra sorruda, en una llar de republicans derrotats, i culminen en una trajectòria pública rellevant, a València, Mostar, Madrid i el Congrés dels Diputats o Barcelona. En temps de descrèdit de la política, el testimoniatge de Ricard Pérez Casado cobra una especial significació.