Miserias del poder Los poderosos locales y el nuevo Estado franquista 1963-1951 - Rodríguez Barreira, Óscar (Història i Memòria del Franquisme, 2014)
"""Miserias del poder"" pretende contribuir a que el debate público sobre el franquismo incluya en su agenda no sólo el importantísimo problema de la represión sino también el del funcionamiento, e intereses, del poder o las actitudes políticas de sus apoyos sociales. Entender críticamente, y en toda su amplitud, la dictadura nos permitirá valorar su lugar en nuestra historia contemporánea y comprender las razones de su «olvido».@""Miserias del poder"" pretén contribuir al fet que el debat públic sobre el franquisme incloga en la seua agenda no només l'importantíssim problema de la repressió sinó també el del funcionament, i interessos, del poder o les actituds polítiques dels seus suports socials. Entendre críticament, i en tota la seua amplitud, la dictadura permetrà valorar el seu lloc en la nostra història contemporània i comprendre les raons del seu «oblit». Aquest llibre pretén mostrar, entre altres temes, els interessos materials d?aquells que van manejar la política en províncies, calibrar la capacitat proselitista del franquisme o analitzar el pes de la família i les xarxes clientelars en la dinàmica política. L'objectiu és explicar el funcionament i interès del poder polític en els anys quaranta des d'Andalusia, una regió miserable ?la perifèria real d'Espanya."