Hemingway and Existentialism - Gurpegui Palacios, José Antonio (Biblioteca Javier Coy d'estudis Nord-Americans, 2014)
Ernest Hemingway fue y sigue siendo un escritor particularmente único y controvertido. Este volumen propone un modelo de lectura filosófica, sobre todo desde la perspectiva del existencialismo que dominó Europa durante el segundo cuarto del siglo XX y que fue popularizado por pensadores y escritores como Sartre o Camus. Un enfoque como éste suscita una cuestión de naturaleza temporal, porque cuando Hemingway comenzó a publicar sus obras la filosofía existencialista todavía no se conocía en Europa. La propuesta defendida en este volumen hace referencia al reconocimiento del escritor por los autores rusos (Turgenieff, Tolstoi, Dostoievski), a los que se refiere como su influencia literaria más importante y directa, y que en ocasiones aparecen como referencias indirectas en sus novelas.@Ernest Hemingway va ser i segueix sent un escriptor particularment únic i controvertit. Aquest volum proposa un model de lectura filosòfica, sobretot des de la perspectiva de l'existencialisme que va dominar Europa durant el segon quart del segle XX i que va ser popularitzat per pensadors i escriptors com Sartre o Camus. Un enfocament com aquest suscita una qüestió de naturalesa temporal, perquè quan Hemingway va començar a publicar les seues obres, la filosofia existencialista encara no es coneixia a Europa. La proposta defensada en aquest volum fa referència al reconeixement de l'escriptor pels autors russos (Turgenieff, Tolstoi, Dostoievski), als quals es refereix com la seua influència literària més important i directa, i que en ocasions apareixen com a referències indirectes en les seues novel?les.