Segona Trobada Universitat de València - Instituts d'Estudis Comarcals Aportacions per a la reflexió al voltant del territori - Varios autores (Universitat de València, 2014)
La relevante tarea de los Institutos de Estudios Comarcales y de los investigadores de la Universitat de València constituye una labor clave en la investigación, la recuperación y la protección de nuestro valioso patrimonio natural, cultural, histórico, paisajístico, artístico, etc. El Segundo Encuentro entre Universitat de València y los Institutos de Estudios Comarcales, origen de esta publicación, responde a la voluntad de colaboración entre una universidad pública valenciana y unas asociaciones arraigadas y comprometidas con el territorio, y con un largo recorrido durante las últimas décadas. Un encuentro que persigue, igual que en la primera celebrada en otoño del 2011, establecer y consolidar la relación entre la comunidad universitaria y los centros de estudios municipales y comarcales, así como identificar, reflexionar y delimitar las líneas de trabajo conjuntas en temas culturales, medioambientales o socioeconómicos, áreas de estudio comunes por ambas partes.@La rellevant tasca dels Instituts d'Estudis Comarcals i dels investigadors de la Universitat de València constitueix una labor clau en la investigació, la recuperació i la protecció del nostre valuós patrimoni natural, cultural, històric, paisatgístic, artístic, etc. La Segona Trobada entre Universitat de València i els Instituts d'Estudis Comarcals, origen d'aquesta publicació, respon a la voluntat de col·laboració entre una universitat pública valenciana i unes associacions arrelades i compromeses amb el territori, i amb un llarg recorregut durant les últimes dècades. Una trobada que persegueix, igual que la primera celebrada a la tardor del 2011, establir i consolidar la relació entre la comunitat universitària i els centres d'estudis municipals i comarcals, així com identificar, reflexionar i delimitar les línies de treball conjuntes en temes culturals, mediambientals o socioeconòmics, àrees d'estudi comuns per ambdues parts.