Learning To Be American Richard Ford's Frank Bascombe Triology and the Construction of a National Identity - Peinado Abarrio, Rubén (Biblioteca Javier Coy d'estudis Nord-Americans, 2014)
Pocos novelistas contemporáneos han analizado la cultura americana con el detalle con el que lo ha hecho Richard Ford en su trilogía sobre Frank Bascombe: ?The Sportswriter?, ?Independence Day? y ?The Lay of the Land?. Un tríptico sobre la idiosincrasia de la sociedad norteamericana expuesto por uno de los narradores más meticulosos de la nación. Este libro se aventura en un territorio sin explorar, revelando cómo el singular sabor americano de las novelas de Frank Bascombe también surge de escenarios peculiares y de los personajes marginales, que proponen modelos de identidad alternativos. Esta obra redescubre la esencia del principal proyecto novelístico de Ford, desvelándolo como una fuente infinita de percepciones para cualquier lector interesado en la gente, los mitos y las narrativas que construyen el ser americano.@Pocs novel·listes contemporanis han analitzat la cultura americana amb el detall amb el qual ho ha fet Richard Ford en la seua trilogia sobre Frank Bascombe: ?The Sportswriter?, ?Independence Day? i ?The Lay of the Land?. Un tríptic sobre la idiosincràsia de la societat nord-americana exposat per un dels narradors més meticulosos de la nació. Aquest llibre s'endinsa en un territori sense explorar, revelant com el singular sabor americà de les novel·les de Frank Bascombe també sorgeix d'escenaris peculiars i dels personatges marginals, que proposen models d'identitat alternatius. Aquesta obra redescobreix l'essència del principal projecte novel·lístic de Ford, desvelant-lo com una font infinita de percepcions per a qualsevol lector interessat en la gent, els mites i les narratives que construeixen l'ésser americà.