D'ors, filósofo - Rius i Santamaria, Mercè (Prismas, 2014)
Mercè Rius, pone de manifiesto en este estudio que la obra de Eugenio d?Ors conectaba con los debates filosóficos del siglo XX mediante hilos mucho más finos que los percibidos inicialmente. Hoy se ratifica en su creciente estimación, sobre todo frente a aquellos cuya empedernida ignorancia llega al colmo de negarle todavía la credencial de filósofo. A través de esta investigación, la autora trata de mostrar que D?Ors, ni se equivocaba ni obraba de mala fe al considerarse ante todo filósofo. Para ello, realiza un balance de la filosofía orsiana resituándola en un horizonte más vasto tras descubrirle nuevos aspectos, cuyas afinidades con otros autores contemporáneos de tradición europea sugieren el alto nivel y la oportunidad histórica del pensamiento orsiano.@Mercè Rius, posa de manifest en aquest estudi que l'obra d'Eugenio d?Ors connectava amb els debats filosòfics del segle XX mitjançant fils molt més fins que els percebuts inicialment. Avui es ratifica en la seua creixent estimació, sobretot davant d'aquells l'empedreïda ignorància dels quals, arriba al súmmum de negar-li encara la credencial de filòsof. A través d'aquesta recerca, l'autora tracta de mostrar que d?Ors ni s'equivocava ni obrava de mala fe en considerar-se abans que res, filòsof. Per això, realitza un balanç de la filosofia orsiana ressituant-la en un horitzó més vast després de descobrir-li nous aspectes, les afinitats dels quals amb altres autors contemporanis de tradició europea,¡ suggereixen l'alt nivell i l'oportunitat històrica del pensament orsià.