Industria textil y crecimiento regional: La Vall d'Albaida y El Comtat en el siglo XV - Llibrer Escrig, J. Antoni (Fora de Col·lecció, 2014)
Como resultado de más de diez años de investigación, este volumen recoge la parte central de la tesis doctoral de Antoni Llibrer centrada en el primer desarrollo de las industrias textiles rurales en el sur valenciano. El estudio completa la temática combinando una amplia masa documental de origen privado-notarial, con otros registros de carácter público, esencialmente municipales y judiciales. El tratamiento de las fuentes se realiza compaginando el microanálisis de casos ejemplares con la perspectiva global que explica los casos particulares y proporciona conocimientos generales. Con este amplio bagaje cultural y metodológico, Llibrer consigue un doble objetivo: por una parte constatar la concentración manufacturera en la región, así como acceder a la empresa artesanal, sus tipologías, origen, formas de negocio e incluso a sus propuestas y estrategias mercantiles.@Com a resultat de més de deu anys de recerca, aquest volum recull la part central de la tesi doctoral d?Antoni Llibrer, centrada en el primer desenvolupament de les indústries tèxtils rurals del sud valencià. L'estudi completa la temàtica combinant una àmplia massa documental d'origen privat-notarial, amb altres registres de caràcter públic, essencialment municipals i judicials. El tractament de les fonts es realitza compaginant el microanàlisi de casos exemplars, amb la perspectiva global que explica els casos particulars i proporciona coneixements generals. Amb aquest ampli bagatge cultural i metodològic, Llibrer aconsegueix un doble objectiu: d'una banda constatar la concentració manufacturera en la regió, així com accedir a l'empresa artesanal, les seues tipologies, origen, formes de negoci i fins i tot a les seues propostes i estratègies mercantils.