Resolver problemas Estudios en memoria de Fernando Cerdán - Varios autores (Fora de Col·lecció, 2014)
"Este libro recoge un conjunto de estudios escritos en memoria del profesor Fernando Cerdán por compañeros y amigos, sobre lo que fue el tema central de su trabajo profesional: la investigación sobre la enseñanza y el aprendizaje de la resolución de problemas de matemáticas. El libro se abre con un facsímil de un texto suyo, ?Acerca del carácter aritmético o algebraico de los problemas verbales?, aparecido en 1991, cuya vigencia se examina en el siguiente capítulo, y contiene trabajos que, de una forma u otra, discurren por los caminos que él frecuentó: problemas aritméticos y algebraicos verbales, razón y proporción, heurística y problemas de construcción con regla y compás.@Aquest llibre arreplega un conjunt d?estudis escrits en memòria del professor Fernando Cerdán per companys i amics, sobre allò que va ser el tema central del seu treball professional: la investigació sobre l?ensenyament i l?aprenentatge de la resolució de problemes de matemàtiques. El llibre s?obri amb un facsímil d?un text seu, ""Sobre el caràcter aritmètic o algebraic dels problemes verbals"", aparegut en 1991, la vigència del qual s?examina en el següent capítol, i conté treballs que, d?una forma o una altra, discorren pels camins que ell va freqüentar: problemes aritmètics i algebraics verbals, raó i proporció, heurística i problemes de construcció amb regla i compàs."