Gertrude Stein Teatro y vanguardia - Requena Pelegrí, Teresa (Biblioteca Javier Coy d'estudis Nord-Americans, 2015)
Gertrude Stein fue una de las protagonistas de la vida cultural del París de principios del siglo XX. Como coleccionista de arte, su famoso atelier de la Rué de Fleurus, alojó muchos de los lienzos que configurarían la historia del arte moderno europeo. Tras una dimensión pública como madre de la Generación Perdida, la producción literaria de Stein fue prolífica y abarcó campos muy diversos. La menos conocida de toda fue la teatral, a pesar de que llegó a escribir casi un centenar de textos dramáticos. Este libro constituye un estudio pionero al analizar la revisión del mito faustiano que Stein llevó a cabo en ?Doctor Faustus Lights the Lights? (1938) y señalar las estrategias estéticas posmodernas que sirvieron de inspiración para nombres clave en el teatro experimental estadounidense como The Living Theatre, Robert Wilson o Richard Foreman.@Gertrude Stein va ser una de les protagonistes de la vida cultural del París de principis del segle XX. Com a col?leccionista d'art, al seu famós atelier de la Rue de Fleurus va allotjar molts dels llenços que configurarien la història de l'art modern europeu. Darrere d'una dimensió pública com a mare de la Generació Perduda, la producció literària de Stein va ser prolífica i va abastar camps molt diversos. La seua faceta menys coneguda és la teatral, malgrat que va arribar a escriure quasi un centenar de textos dramàtics. Aquest llibre constitueix un estudi pioner que analitza la revisió del mite faustià que Stein va dur a terme en ?Doctor Faustus Lights the Lights? (1938) i assenyala les estratègies estètiques postmodernes que van servir d'inspiració per a noms clau en el teatre experimental nord-americà com The Living Theatre, Robert Wilson o Richard Foreman.