Voces contra la mediocridad La vanguardia teatral de los Provincetown Players, 1915-1922 - Hernando Real, Noelia (Biblioteca Javier Coy d'estudis Nord-Americans, 2015)
De 1915 a 1922 los Provincetown Players fueron la fuerza más viva del teatro norteamericano. Desde su pequeño escenario en el embarcadero Lewis en Provincetown (Massachusetts), revolucionaron el teatro norteamericano. Ni Broadway, ni la censura, ni la Primera Guerra Mundial consiguieron poner fin a una aventura que pretendía dar a los Estados Unidos un teatro propio, que hablara de ellos y para ellos. Este volumen celebra, por primera vez en castellano, la historia de esta compañía, de la que surgieron los padres del teatro norteamericano, Susan Glaspell y Eugene O?Neill, así como otros grandes dramaturgos, diseñadores, escenógrafos y directores. El broche a esta celebración es la publicación de ocho obras nunca antes traducidas al castellano y firmadas por autores tan diferentes como G. Cram Cook, L. Bryant, P. King, J. Oppenheim, B. Crocker, E. St. Vincent Millay y S.Glaspell.@De 1915 a 1922 els Provincetown Players van ser la força més viva del teatre nord-americà. Des del seu petit escenari a l?embarcador Lewis, a Provincetown (Massachusetts), van revolucionar el teatre nord-americà. Ni Broadway, ni la censura, ni la Primera Guerra Mundial van aconseguir posar fi a una aventura que pretenia donar als Estats Units un teatre propi, que parlara d?ells i per a ells. Aquest volum celebra, per primera vegada en castellà, la història d?aquesta companyia, de la qual van sorgir els pares del teatre nord-americà, Susan Glaspell i Eugene O?Neill, així com altres grans dramaturgs, dissenyadors, escenògrafs i directors. El punt i final d?aquesta celebració és la publicació de vuit obres, que encara no s?havien traduït mai al castellà, firmades per autors tan diferents com G. Cram Cook, L. Bryant, P. King, J. Oppenheim, B. Crocker, E. St. Vincent Millay i S. Glaspell.