Rafael Calvo Serer y el grupo Arbor - Díaz Hernández, Onésimo (Història, 2011)
Este libro es un estudio de la figura de Rafael Calvo Serer y su influencia en la revista Arbor, sobre todo en un grupo de personas que colaboraron de manera estrecha en esa revista y en otras empresas culturales durante el franquismo. En primer lugar, trata de exponer qué escribían, qué pensaban, qué mentalidad tenían los componentes de este equipo de acción cultural. A continuación, se muestra cómo el grupo Arbor creció en número y presencia en la vida cultural española a finales de los años cuarenta. Por último, se estudia la entrada de Rafael Calvo en el consejo privado de Don Juan de Borbón en 1952, la configuración de un «sistema de hombres con ideas», que ganaba oposiciones y premios, las crisis en la dirección de la revista Arbor antes y después de la publicación de un artículo de Calvo en Écrits de Paris contrario a la política cultural de Ruiz-Giménez.@Aquest llibre és un estudi de la figura de Rafael Calvo Serer i la seua influència en la revista Arbor, sobretot en un grup de persones que van col·laborar de manera estreta en aquesta revista i en altres empreses culturals durant el franquisme. En primer lloc, tracta d'exposar què escrivien, què pensaven, quina mentalitat tenien els components d'aquest equip d'acció cultural. A continuació, es mostra com el grup Arbor va créixer en nombre i presència en la vida cultural espanyola a la fi dels anys quaranta. Finalment, s'estudia l'entrada de Rafael Calvo en el consell privat de Don Joan de Borbó el 1952, la configuració d'un «sistema d'homes amb idees», que guanyava oposicions i premis, les crisis en la direcció de la revista Arbor abans i després de la publicació d'un article de Calvo en Écrits de Paris contrari a la política cultural de Ruiz-Giménez.