BD/34A-Galicia, unha poboación avellentada - Hernández Borge, Julio (Colección de libros electrónicos en Xebook, 2014)
Galicia, unha poboación avellentada é unha síntese xeral, no tempo e no espazo, do proceso de avellentamento demográfico de Galicia ao longo da súa máis recente historia contemporánea. O descenso da natalidade, a prolongación da duración media da vida, a emigración... son factores traducidos na poboación actual nunha estrutura por idades moi envellecida, fenómeno que, segundo autorizadas previsións, se agravará nas vindeiras décadas. A análise dos cambios da poboación galega encádrase, nesta páxinas, nos contextos europeo e español para permitir aos lectores apreciaren as diferentes cronoloxías dos procesos de avellentamento.