Luis Seoane e a Galicia medieval - Portela Yáñez, Charo (Colección de libros electrónicos en Xebook, 2013)
A soldadeira, os xograres, bispos, peregrinos e campesiños; Roi Xordo, María Balteira, Pedro Madruga ou San Ero de Armenteira. Todos eles e moitos máis personaxes da nosa historia medieval aparecen na obra de Luís Seoane, nos seus debuxos, tapices e gravados, pero tamén protagonizan o seu teatro, a poesía, algúns relatos e moitos artigos. Este libro aborda a idea que Seoane foi construíndo da Galicia medieval e as pegadas que esa representación imaxinaria deixou na súa obra artística e litera