Llengua catalana I - BUTIÑÁ JIMÉNEZ, Julia et al. (Colección de libros electrónicos en Xebook, 2014)
Les Unitats Didàctiques de Llengua Catalana en la UNED, es reparteixen en tres volums. En aquest primer nivell es tracten la Fonètica i la Fonologia, seguides de les primeres nocions de Morfologia i Sintaxi, les quals continuen al II volum. El llibree s'orienta a alumnes de molt diferent procedència quant al coneixement de la llengua; per als que ja compten amb una base prèvia s'hi suggereix una bibliografia de consulta i per als que significa una primera aproximació hi ha uns exercicis d'autocomprovació que contribuiran a la pràctica i l'autoaprenentatge. Les autores que han format part de l'equip docent són doctores en Filologia Catalana i han estat professores tutores de la UNED.