Cultura e paisaxe - Pérez Moreira, Roxelio (Colección de libros electrónicos en Xebook, 2013)
Cultura e paisaxe están entre si intimamente vencelladas. A cultura reflíctese na paisaxe de igual xeito que a paisaxe se espella na cultura. Así mesmo, a paisaxe é unha descuberta cultural, unha percepción emocional e intelectual da nosa mirada, que só existe dende o momento en que esta foi capacitada e cualificada culturalmente. As nosas paisaxes de hoxe en día son unha xenuína síntese de interaccións entre o natural e o cultural, depositarias duunha histórica connivencia entre as xentes e o medio. Por iso, a paisaxe é un legado secular da cultura á vez que é conformadora do noso imaxinario cultural, e, polo mesmo, unha fidedigna expresión territorial e indentitaria. Na actualidade tales vencellos entre o cultural e o paisaxístico préstanse a interpretacións multidisciplinares e son obxecto de estudo desde a arte ou a literatura ata os ámbitos do medioambiente, do territorio ou da identidade. Este libro achega unha ollada poliédrica e actualizada sobre estas complexas relacións entre cultura e paisaxe.