As matemáticas e a astronomía en Galicia - Fernández Pérez, Iván (Colección de libros electrónicos en Xebook, 2013)
Malia que poida semellar o contrario, o interese científico en certas áreas remóntase en Galicia a tempos antigos. Dende o século XVIII á actualidade, este libro achega o lector á historia da acitividade docente e investigadora no eido das matemáticas e a astronomía en Galicia. Un minucioso percorrido por institucións e persoas, que recupera a obra e dimensión de figuras senlleiras no desenvolvemento das ciencias matemáticas, a astronomía e a astrofísica. A obra enriquécese con numerosas imaxes de persoas, edificios, mapas, libros ou aparellos, que testemuñan a fonda raigame dun desenvolvemento científico autenticamente meritorio.