Tendencias na converxencia dos medios de comunicación en Galicia 2007-2010 - Calvo, Mª Dolores (Colección de libros electrónicos en Xebook, 2013)
A industria da comunicación vive grandes transformacións no ámbito mundial e local. Tanto no ámbito europeo como no Estado español, o sector de medios de comunicación experimentou nas dúas últimas décadas un desenvolvemento extraordinario, cun notable incremento do volume de negocio e de creación de postos de traballo. Esta tendencia só se viu alterada pola recesión económica dos 2009, 2010 e 2011. que provocou descensos no volume de negocio -importantes perdas nos ingresos de publicidade, perdas na difusión (especialmente no medios impresos)...- e recortes considerables de persoal