Emprego sectorial e participación social das mulleres en Galicia e Europa - Guisán Seijas, Maria del Carmen (Colección de libros electrónicos en Xebook, 2012)
Emprego sectorial e participación das mulleres en Galicia e Europa presenta os resultados dun traballo de investigación sobre o desenvolvemento económico, o emprego e a calidade de vida desde unha perspectiva de xénero, procurando respostas a preguntas cruciais: pode Galicia achegarse aos niveis de emprego, salarios, calidade de vida e participación das mulleres similares aos das rexións e países máis avanzados?. Que factores principais poden axudar a avanzar nesa dirección?. Ademais de atender estes interrogantes, a obra salienta a conveniencia dunha máis intensa concienciación por parte dos medios de comunicación e grupos políticos a respecto da importancia de previr os desequilibrios económicos e de impulsar un desenvolvemento sostible.